Trucker’s Juliet Jones
"Ronja"

 
aprikoosi toyvillakoira
20.12.2002 - 27.10.2015


Ronja tuli minulle paukkupakkasten aikaan helmikuussa 2003. Näyttelyt olivat kiinnostaneet minua jo pidempään, ja koska Leevi oli kastroitu niin sitä ei voinut näyttelyyn viedä.

Ronja oli Leevin tavoin aivan äärettömän kiltti pentu, ikinä ei tuhonnut mitään ja oppi äkkiä sisäsiistiksi, kunhan helmikuun paukkupakkasista selvittiin.

Ronjan kanssa kävin myös pennusta asti tokotreeneissä, ja agilityn alkeiskurssikin läpäistiin hyvin. Muutamissa kisoissakin käytiin, mutta omistajan kisavietin puuttumisesta johtuen harrastellaan nykyään agilitya omaksi iloksi vaan.

Ronjan kanssa kierrettiin näyttelyitä ympäri Suomea, usein seuranamme ystäväni Hanna ja hänen perunkarvatonkoiransa Roli. Ronja pärjäsi ihan ok, sai ihan hyviä arvosteluita, mutta ei nauttinut matkustamisesta juurikaan. Ronjalla on ollut pennusta asti matkapahoinvointia, ja se hankaloitti näyttelyissä käymistä. Ronjan turkki on myös laadultaan vähän liian pehmeää, ja näyttelyturkin ylläpito oli välillä aika tuskaista.

Nykyään Ronja elelee ympäri vuoden lyhyessä turkissa, ja pakkasilla vaatetetaan lenkille. Ronja on meidän koirista kaikista kylmänarin, tarvitsee vaatetusta jo siinä vaiheessa kun muut vielä painelevat menemään ilman takkia.

Ronja siirtyi pilven päälle 27.10.2015. Näön huononemisen seurauksena Ronja alkoi olla pelokas ja levoton, ja oli aika päästää vanha ystävä lepoon.