FI MVA EE MVA EE JMVA EEJV-08 Executive Secret Affair
"Sisu"

 
valkoinen toyvillakoira
s. 6.2.2007


Sisu tuli minulle sijoituskoiraksi Minna ja Jonna Karilta. Ikinä minulle ei valkoista koiraa pitänyt tulla, mutta Karin siskosten upeat näyttelyturkkiset villakoirat veivät sitten voiton, ja niin Sisu muutti meidän laumaan keväällä 2007.

Sisu ei ollutkaan ihan niin helppo pentu kuin Leevi ja Ronja, mutta mitään arvokasta omaisuutta sekään ei saanut tuhottua :) Sisun ollessa pentu, oikein aina jännitti tulla töistä kotiin katsomaan, mitä pentu on tänään keksinyt, heh!

Yksi kerta muistuu erityisesti mieleeni: Minulla oli eteisen nurkassa paperikassissa pystyssä pajutöihin varattuina parimetrisiä pajuja, koko kassi täynnä, painava kassi olikin. Avatessani ulko-oven minua tervehti kolme iloista koiraa, kaksi aprikoosia ja yksi valkoinen, joka oli koristellut itsensä pajuilla. Kun pääsin ovesta sisään, huomasin että pentu oli kiskonut pajukassin nurin, syönyt sen pohjaan reiän ja vetänyt yksitellen pajut pois pussista. Sitten Sisu oli herkutellut makoisilla pajunoksilla ja tietysti sitten kakannutkin pajunsekaista kakkaa kun maha tuli täyteen. Koko asunto oli täynnä pajusilppua ja kakkaa. Otin hihnat käteen, poistuin takavasemmalle ulko-ovesta kera koirien, ja palasin lenkiltä sitten kun verenpaine oli laskenut normaalilukemiin.

Parivuotiaana Sisullekin kasvoi järki päähän, eikä se keksinyt enää päivisin kaikkea jäynää.

Sisu on luonteeltaan täydellinen näyttelykoira, se tykkää matkustaa autossa, ja on innoissaan uusissa paikoissa ja vieraiden ihmisten keskellä. Sisusta näkee, että se nauttii näyttelyissä käymisestä ja on ihan elementissään kehässä. Sisu on reipas ja rohkea, iloinen ja ystävällinen, ja aina valmiina toimintaan. Mielestäni juuri tuollainen on oikeanluonteinen villakoira. Sisu tulee kaikkien ihmisten ja koirien kanssa toimeen, vielä ei ole löytynyt sellaista jolle Sisun häntä ei olisi heilunut :)

Sisulla on kaksi pentuetta, ensimmäisen pentueen se teki kennel Executivelle vuonna 2009 ja toisen omalle kennelnimelleni Mind-Reader’s vuonna 2011.