E'lani Velvet Garden
"Sona"

 
valkoinen isovillakoira
s. 4.12.2018


Sonan tulo meille oli pitkän haaveilun ja monien sattumien summa. Isovillakoirasta olin haaveillut jo parikymmentä vuotta, mutta aika ei tuntunut aiemmin oikealta isolle koiralle. 2017 loppuvuodesta aloin laittaa unelmaani vauhtia ottamalla yhteyttä muutamiin kasvattajiin, myös ulkomailla. Päädyin odottamaan Ruotsista valkoista isovillakoirapentua, mutta narttu jäikin tyhjäksi. Koska mikään kiire ei ollut, jäin odottamaan seuraavaan juoksuun uusinta-astutusta tälle nartulle. Pentue syntyi juuri joulun alla 2018, kaikki olivat mustia!

En halunnut luopua haaveestani saada iso valkoinen, ja joulun tienoilla mieleeni putkahti Facebook-päivitys, jonka olin nähnyt muutamaa viikkoa aiemmin. Siinä kerrottiin Tsekissä syntyneestä valkoisesta isovillakoirapentueesta. Tuumasta toimeen, etsin päivityksen, otin kasvattajaan yhteyttä, kyselin kaiken mahdollisen maan ja taivaan väliltä tästä yhdistelmästä, he kuulustelivat minut huolella ja niin muutaman mutkan jälkeen päädyin varaamaan narttupennun.

Helmikuun alussa 2019 Sona lensi Prahasta Helsinkiin matkustamossa, hienosti kuljetuslaukussa koko matkan nukkuen.
Sona on osoittautunut kultakimpaleeksi luonteensa puolesta, siitä on kehkeytynyt ihana koko perheen koira. Näyttelyissä tämä koira suorastaan syttyy esiintymään, joten kehissä meitä nähdään varmasti useasti.

Sona on myös erittäin helppo matkustuskaveri, Ruotsin reissukin käytiin sen ollessa 7kk ikäinen ja oli laivalla kuin kotonaan.